WAX-IT Rally 7.0

12-15 september 2024 - 800km - Oldtimers & moderne sportwagens

Concept

Kom de adembenemende schoonheid van de Dolomieten ontdekken op deze exclusieve roadtrip.

Ga op een onvergetelijke reis door kronkelende bergpassen, pittoreske valleien en charmante alpendorpen terwijl je het iconische landschap van de Dolomieten doorkruist. Of je nu een ervaren sportwagenliefhebber bent of gewoon hunkert naar een automotive avontuur, onze tour belooft de ultieme rijervaring.

Ontdek de dynamische eigenschappen van je wagen op een aantal van Europa’s meest uitdagende wegen. Van majestueuze bergtoppen tot spiegelende meren, elke kilometer biedt een nieuw stukje van de natuurlijke pracht van de Dolomieten om te bewonderen.

Geniet van luxe en comfort in zorgvuldig geselecteerde accommodaties te midden van de prachtige omgeving van de Dolomieten, waar je kunt ontspannen en opladen na een dag vol rijplezier. Verwen je smaakpapillen met heerlijke lokale gerechten, genietend van het rijke culinaire erfgoed van de regio.

Schrijf je snel in voor een onvergetelijke roadtrip en ontdek de verborgen schatten van de Dolomieten op je eigen tempo. Reserveer nu en laat je verrassen door de magie van deze unieke bestemming!"


F.A.T. Mankei

Ons verhaal begint op de grens tussen Salzburg en Tirol, op een hoogte van 2262 meter naast een van Europa’s meest spectaculaire wegen. F.A.T. Mankei, mogelijk de coolste berghut met een motorsportthema, zal onze welkomstlunch verzorgen terwijl we genieten van het epische uitzicht vanaf de beroemde Grossglockner berg. Op iets minder dan 10 uur rijden van Brussel is dit het ideale startpunt van opnieuw een fantastische rally.

Ice Race

F.A.T. International is de eigenaar van deze prachtige locatie, bekend van de fantastische GP Ice Race die jaarlijks wordt gehouden in Zell Am See. De Ice Race is een event voor motorsport liefhebbers groot en klein, met een brede waaier aan speciale straat- en racewagens. Het is te vergelijken met het Goodwood Festival of Speed, maar dan op sneeuw en ijs. De motorsportgeschiedenis gaat verder dan de Ice Race, met verdere links met de 24 uur van Le Mans met een Porsche 962 C en GT1 in het verleden en nu terug sinds 2024 ook in FIA WEC. Kortom een bedrijf met een serieuze geschiedenis voor serieuze rijders.

Grossglockner

De Grossglockner Hochalpenstraße is de hoogste doorlopende geasfalteerde weg van Oostenrijk, met een totale hoogte van 2504 meter en bevindt zich vaak ver boven de wolken. De berg staat bekend om de gletsjer die vanaf de parkeerplaats te zien is, maar ook omwille van verschillende motorsportevenementen door de jaren heen. De ’Glockner Races’ en ’Glockner Grand Prix’ waren beroemde hill climb events die een spectaculair deelnemersveld kenden. De 50 kilometer lange Grossglockner is een tolweg en is enkel berijdbaar in de zomer.

Adres

Het event vangt aan bij F.A.T. Mankei vanaf 12.30 op donderdag 12 september.

F.A.T. Mankei
Hochalpenstraße 103
5672 Fusch an der Großglocknerstraße
Oostenrijk


MY Arbor

Welkom bij MY Arbor, waar luxe duurzaamheid ontmoet in het hart van de prachtige natuur. Verscholen midden in het weelderige groen van Bressanone, staat MY Arbor als een baken van gastvrijheid en luxe en biedt gasten een harmonieuze mix van modern comfort en ontspanning. Terwijl je de eigentijdse maar toch warme en uitnodigende lobby binnenstapt, word je begroet door het rustgevende geluid van de natuur en de geur van verse dennen. Elke van de doordacht ontworpen kamers en suites is een toevluchtsoord van sereniteit, met natuurlijke houten meubels en panoramisch uitzicht op het omringende landschap.

Nest Suite

De kamers van 38 vierkante meter bieden panoramische ramen met uitzicht op de omliggende bergen en de vallei van de Eisack. Het moderne karakter van de kamers in combinatie met de lokale natuurlijke materialen zorgen voor een gezellige sfeer, terwijl het privébalkon frisse lucht en ontspanning biedt met een prachtig uitzicht. Alle kamers zijn uitgerust met een comfortabel boxspringbed en een eigen badkamer met regendouche. De suites bevinden zich allemaal tussen de bomen, hoog boven de grond. Dit geeft de gast een unieke en ontspannende ervaring, ideaal na een leuke dag rijden.

Spa Arboris

Verwennerij van top tot teen is een zekerheid in de Spa Arboris. In deze grote spa kunnen gasten genieten van vijf sauna’s, evenals een ijsbad, koudwaterbaden en ontspanningsruimtes. Het ervaren team van het schoonheidscentrum biedt behandelingen met producten van top lokale merken Vitalis Dr. Joseph en Trehs, evenals het Pharmos Natur-label. Spa-behandelingen zijn gebaseerd op bomen en planten - de combinatie en het heilzame effect van de lokale boomsoorten brengen lichaam, ziel en geest in harmonie. De spa is overdag en ’s avonds beschikbaar voor de deelnemers.

Adres

Indien je niet kon aansluiten bij F.A.T. Mankei is het ook mogelijk om de groep te vervoegen bij het hotel. Je kunt bij ons inchecken in het hotel vanaf 17.00 op donderdag 12 september.

MY Arbor
Via San Leonardo 26
39042 Brixen
Italië


ICE Q

Eindigen doen we zoals we begonnen zijn: met een absoluut hoogtepunt. Restaurant ICE Q verwelkomt ons voor de lunch op zondag bovenop de Gaislachkogl. Het restaurant staat onder leiding van chef-kok Klaus Holzer, die zich specialiseerde in het bereiden van gerechten die goed smaken bij ijlere lucht. Een absolute ervaring voor alle zintuigen.

3048

Restaurant ICE Q bevindt zich op 3048 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen gourmet restaurant in Oostenrijk. Het biedt een zicht op de meer dan 250 3000+ meter hoge bergtoppen in de regio. Het restaurant is een meesterwerk in modern design, met zijn prachtige spiegelende glazen gevel en de daarbijhorende transparante architectuur gaat het helemaal op in het landschap. Een uniek bouwwerk op grote hoogte biedt ons de perfecte afsluiter van ons event.

007 Elements

ICE Q speelde ook een prominente rol in de James Bond film Spectre. Daniel Craig ontmoet Madeleine Swann in ICE Q, die voor de gelegenheid omgedoopt werd tot de Hoffler Klinik, waarna een spannende achtervolging over de gletcher plaatsvindt. Naast ICE Q vinden we een museum over de film, die toegankelijk is voor onze deelnemers: 007 Elements. Deze tentoonstelling geeft inzicht in de productie van de film en toont een aantal unieke decorstukken, zoals de romp van het vliegtuig waarmee Bond crasht. Buiten op de berg vinden we ook nog een Spectre edition Defender die oorspronkelijk eigendom was van Harry Metcalfe.


Inschrijven

De plaatsen voor deze rally zijn zeer beperkt. De prijs voor de volledige rally bedraagt 3375 EUR btw incl. en is aangegeven per wagen, op basis van twee inzittenden.

Inschrijven kan enkel via deze website. Facturatie gebeurt achteraf door WAX-IT.

Je gegevens:
 
Voorkeur bestuurder:
Voorkeur passagier:

Samenvatting

  • Agenda: 12-15 september 2024
  • Start: F.A.T. Mankei, vanaf 12.30
  • Aankomst: ICE Q
  • Vragen over de rondrit: rally@wax-it.be
  • Kostprijs: 3375 EUR BTW incl. op basis van een wagen met twee inzittenden
      Daarin is inbegrepen:
    • Roadbook met digitale ondersteuning
    • Rallyplaat
    • Lunch op donderdag bij de start
    • Drie overnachtingen in het hotel
    • Driemaal continentaal ontbijt
    • Driemaal dinner in het hotel
    • Afscheidslunch bij ICE Q
    • Bezoek aan 007 Elements
    • 800 kilometer rijplezier

WAX-IT

WAX-IT is al jaren een gevestigde waarde op gebied van detailing. Het bedrijf biedt een totaaloplossing aan met zowel het leveren van kwalitatieve producten, u bij te staan met vakkundig advies, als het volledig op punt zetten van uw wagen.

WAX-IT beschikt over een ruim atelier, een fysieke winkel en een webshop om u zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Ook fungerend als het officiële trainingscentrum voor hun merken, zijn hun talrijke demodagen gegarandeerd een aanrader om uw eigen skills te vervolmaken.


Vorige edities

Heb je de vorige edities gemist, of wil je gewoon nog eens opnieuw genieten? De aftermovies dompelen je opnieuw onder in de fantastische sfeer van onze vorige events.