WAX-IT Rally 2.0

22 september 2019 - 220km - Oldtimers, moderne sportwagens & elektrische wagens

WAX-IT

WAX-IT is al jaren een gevestigde waarde op gebied van detailing. Het bedrijf biedt een totaaloplossing aan met zowel het leveren van degelijke producten, u bij te staan met professioneel advies, als het volledig naar concoursstaat brengen van uw wagen.

WAX-IT beschikt over een ruim atelier, een fysieke winkel en een webshop om u zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Heeft u de smaak te pakken en wenst u uw kennis verder uit te breiden? Dan zijn hun talrijke demodagen zeker een aanrader om uw eigen skills op punt te zetten.


VallĂ©e des sept châteaux

Na de rollende heuvels van het Pays Des Collines vorig jaar, doet de rally van dit jaar er nog een schepje bovenop. We bezoeken meerdere landen, fantastische wegen en een aantal uitzonderlijke locaties. De rally start met een continentaal ontbijt in België, maar al snel verplaatsen we ons naar het land van perfect asfalt, prachtige uitzichten en goedkope brandstof. De vallei van de zeven kastelen biedt alles wat een groep petrolheads nodig heeft, maar heeft ook ruim voldoende in huis om de copiloot te boeien met indrukwekkende natuur en pittoreske dorpjes.

De rally is ongeveer 220 kilometer lang. Tijdens deze rally zullen we lunchen in een kasteel, maar ook Luxemburg en Duitsland bezoeken en vervolgens eindigen in België in de buurt van Stavelot. De rally loopt op zijn einde omstreeks 16.00 met een museumbezoek en een lichte maaltijd.


Hotel Van Der Valk Arlon

Het Van Der Valk Hotel is onze startplaats voor deze rally. We ontvangen de deelnemers eerst met een continentaal ontbijt, gevolgd door de briefing waarna we de rally starten. Tevens bieden wij de deelnemers aan om de dag voor de rally al aan te komen en te slapen in de startplaats, zodat ze uitgerust kunnen beginnen aan de dag.

  Adres:
 • Hotel Van Der Valk Arlon
 • Route de Longwy 596
 • 6700 Arlon
 • België

Deelnemers die rijden met een elektrische wagen kunnen de batterijen volladen aan één van de 26 Tesla superchargers.


Chateau d´Urspelt

De oorsprong van het huidige kasteel gaat meer dan 300 jaar terug, toen het gebouwd werd op de overblijfselen van een gebouw uit de 13de eeuw. In de Tweede Wereldoorlog werd het zware schade toegebracht, waarna het werd vergeten en stond te verkommeren tot in 2005. Na een uitgebreide renovatie ging het opnieuw open in 2016, waarna het verschillende prijzen won en geklasseerd werd tot erfgoed. Chateau d´Urspelt vormt dan ook een fantastisch decor met een rijke geschiedenis wat het de ideale locatie maakt om even halt te houden, te genieten van de sfeer, de rust en een lekkere lunch.

Deelnemers die rijden met een elektrische wagen kunnen de batterijen volladen aan één van de 3 Tesla destination chargers.


Abbaye de Stavelot

Met het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps kent België een zeer rijke automobielgeschiedenis. Onze laatste stopplaats schenkt ons een glimp van deze geschiedenis terwijl we afscheid nemen met een glaasje en een vieruurtje. We verwachten de deelnemers ter plaatse om 16.00, waarna we afsluiten met een wandeling door het museum voor zij die dit wensen.

Deelnemers die rijden met een elektrische wagen kunnen de batterijen volladen aan de dichtstbijzijnde laadpaal in Malmedy.


Inschrijven

De inschrijvingen zijn beperkt. De prijs bedraagt 325 Euro per wagen, op basis van twee inzittenden. Daarbij is een roadbook, continentaal ontbijt, lunch en een lichte maaltijd inbegrepen.

Inschrijven gebeurt volledig via deze website. Vul het formulier in en even later krijgt u een bevestigingsmail met daarin uw betalingsgegevens en alle informatie nog eens op een rijtje. U bent pas definitief inschreven na betaling van het inschrijvingsgeld en de daarbij behorende bevestigingsmail.

Helaas, de inschrijvingen zijn gesloten.

Samenvatting

 • Agenda: zondag 22 september 2019 vanaf 09.00
 • Start: Hotel Van der Valk Arlon: Route de Longwy 596, 6700 Arlon
 • Aankomst: Abbaye de Stavelot
 • Vragen over de rondrit: rally@wax-it.be
 • Kostprijs: 325 EUR btw incl. op basis van een wagen met twee inzittenden
   Daarin is inbegrepen:
  • Continentaal ontbijt
  • Roadbook
  • Rallyplaat en stickers
  • Assistentie
  • Lunch
  • Lichte maaltijd in het museum
   Optioneel:
  • Derde persoon in de wagen (+90 EUR)
  • Overnachting in Hotel Van Der Valk voor twee personen (+100 EUR)
  • Derde persoon in het hotel (+25 EUR)

WAX-IT Rally 1.0

Wie de rally vorig jaar heeft gemist, of gewoon nog eens wil terugkijken kan dat. Bekijk de video en geniet van de foto´s.