Nieuwpoort Drivers Days

16 & 17 mei 2020 - Oldtimers & moderne sportwagens

Nieuwpoort Drivers Days

Nieuwpoort profileert zich de laatste jaren sterk als een kustgemeente in opmars. Er is zowel plaats voor de traditionele troeven van een badstad, maar ook voor innovatieve idee├źn. De Nieuwpoort Drivers Days spelen daar perfect op in met de organisatie van een bijzondere tweedaagse rondrit in en rondom Nieuwpoort. Zo wordt een rondrit voor klassieke bolides voorafgegaan door een rondrit voor moderne sportwagens.

Openroads voorziet deze unieke rally van een volledig uitgewerkt roadbook waarbij rekening wordt gehouden met het sterk variërende deelnemersveld. Tijdens de route concentreren we ons niet alleen op de rijke geschiedenis die Nieuwpoort en de aangrenzende polders met zich meedragen, er is ook ruimte voorzien om de moderne kant te belichten.


Rally

Met de moderne wagens op zaterdag en de oldtimers op zondag kan deze rondrit iets bieden voor iedere autoliefhebber. De wagens rijden een rondrit doorheen de polders van om en bij de 175 kilometer aan de hand van hun roadbook. De rit brengt ons doorheen het desolate poldergebied achter Nieuwpoort, waarbij natuur en de rijke geschiedenis centraal staan.


Toeschouwers

Tijdens het weekend wordt Nieuwpoort-Bad volledig ingenomen door alles wat met wagens te maken heeft. Voor de rijders is de rondrit van belang, maar dat is lang niet alles wat het evenement te bieden heeft. Op de dijk tegenover de Barkentijn en in de omliggende straten is er het hele weekend animatie voor jong en oud.

Allereerst ziet u de deelnemers van de rondritten de start nemen en hun weg door Nieuwpoort verderzetten. Op de dijk vinden we een heus concours d´élégance, waarbij heel wat zeldzame klassieke voertuigen aanwezig zullen zijn. Ook toeschouwers met een passie voor moderne snelle wagens komen ruimschoots aan hun trekken met de static displays van de sponsoren, en de opgestelde dreamcars in de speciaal daarvoor voorziene pitlane. Verder zijn er doorheen Nieuwpoort ook nog verschillende gethematiseerde stands die uw interesse zullen wekken.


Alle gegevens

Yokohama
Coyote Systems