DRIVR-RIT 4

5 september 2021 - 240km - Oldtimers & moderne sportwagens

DRIVR.be

Het online automagazine DRIVR.be combineert de kwaliteit van klassieke bladen met nieuwe media. Zij brengen wekelijkse reportages met eigen fotografie aangevuld met dagelijkse berichtgeving. Gaande van columns tot classics, van rijtests tot roadtrips en van verslagen tot video's.

Ter gelegenheid van zijn 10-jarig bestaan werden in 2019 de DRIVR ritten opnieuw leven ingeblazen. We verkenden toen stukken van de Eifel, wat een groot succes bleek te zijn. De deelnemers hadden na afloop slechts één vraag: wanneer is de volgende rondrit? Het antwoord is bij deze dan ook gekend.


Bastogne War Museum

Voor deze editie van DRIVR-rit vertrekken we in Bastogne. Met zijn ligging vlakbij de Luxemburgse grens is dit de ideale uitvalsbasis voor deze rondrit. We ontvangen de deelnemers vanaf 9.00 met een ontbijt, waarna we om 10.00 starten met de briefing. Na de briefing volgt een vrije start waarbij de deelnemers op eigen tempo kunnen beginnen aan de rondrit.

Adres:


De rondrit

Het concept van deze rondrit is een dagje genieten onder gelijkgezinden. Dat betekent dat we mikken op een divers wagenpark, met bestuurders die van autorijden houden. De rondrit begint in Bastogne met een licht ontbijt. Gelegen net naast de Luxemburgse grens vormt het een duidelijke hint voor het programma van de dag. Het eerste deel van de rondrit brengt een selectie aan de meest uitdagende wegen die zelfs de ervaren chauffeur weten te verbluffen. Geen moment zal de verveling kunnen toeslaan gezien Luxemburg jullie zal trakteren op eindeloze combinaties van bochten, uitzichten en spannende hoogteverschillen die bestuurder en passagier zeker zullen bekoren. Na een stevig stuk van 130 kilometer komen we aan bij de lunch aan de andere kant van dit prachtige land.

Na de lunch en een welverdiende pauze komt de rondrit vrijwel direct aan in wat wij het mooiste gebied van Luxemburg en zijn nabije omgeving noemen. Rotsformaties, perfect wegdek en rollende heuvels wachten jullie op. Een 100-tal kilometer later komen we aan bij het eindpunt, waar jullie een typisch Belgische thuiskomst kunnen verwachten.


Inschrijven

De inschrijvingen zijn beperkt. De prijs bedraagt 85 euro per persoon. Daarin zijn het roadbook, het ontbijt in Bastogne, de twee gangen lunch en het buffet vol typisch Belgische desserts inbegrepen. Bij elke stopplaats zijn non-alcoholische dranken voorzien.

Inschrijven gebeurt volledig via deze website. Vul het formulier in en betaal online om deel te nemen aan dit event. U bent pas definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld en ontvangst van de daarbij behorende bevestigingsmail.

Helaas, momenteel zijn er geen plaatsen beschikbaar. Houd de website in de gaten, bij eventuele annulaties komt er opnieuw plaats vrij.

Samenvatting

  • Agenda: 5 september 2021 - ontbijt vanaf 9.00, vrije start vanaf 10.00
  • Locatie: Luxemburg
  • Start: Bastogne War museum, Colline du Mardasson 5, 6600 Bastogne, België
  • Prijs: 85 euro per persoon
  • Inbegrepen: roadbook, ontbijt, lunch en 4-uurtje. Inclusief dranken.
  • Rondrit: 240 kilometer / 4 uur