Nieuwpoort Drivers Days

26 & 27 mei 2018 - Oldtimers, elektrische wagens & moderne sportwagens

Nieuwpoort Drivers Days

Nieuwpoort profileert zich de laatste jaren sterk als een kustgemeente in opmars. Er is zowel plaats voor de traditionele troeven van een badstad, maar ook voor innovatieve ideeën. De Nieuwpoort Drivers Days spelen daar perfect op in met de organisatie van een bijzondere tweedaagse rondrit in en rondom Nieuwpoort. Zo wordt een rondrit voor klassieke bolides voorafgegaan door een volledig elektrisch verreden rally.

Openroads voorziet deze unieke rally van een volledig uitgewerkt roadbook waarbij rekening wordt gehouden met het sterk variërende deelnemersveld. Tijdens de route concentreren we ons niet alleen op de rijke geschiedenis die Nieuwpoort en de aangrenzende polders met zich meedragen, er is ook ruimte voorzien om de moderne kant te belichten.


Elektrisch rijden

Op zaterdag vindt ook dit jaar de elektrische rally plaats. Vorig jaar wist het event de primeur in België op zijn naam te schrijven door de allereerste elektrische rally te organiseren. Ook dit jaar doet de organisatie opnieuw zijn best om een elektrisch deelnemersveld aan de start te krijgen.

Elektrisch rijden is en blijft een uitdaging, zeker wanneer we spreken over rondritten. Bijtanken is niet altijd mogelijk langsheen het traject dus voorziet de organisatie in samenwerking met Eandis, Decat Technics, Mobility+ en Yuso ook dit jaar 30 22kWh laadpalen die ter beschikking staan voor de deelnemers van de rondrit. Zo kan de wagen laden tijdens de lunch, zodat rijder en wagen na de middag opnieuw sterk staan voor het tweede deel van de rondrit.


Oldtimers

Op zondag komen de oldtimers aan de start. Deze rijden een rondrit doorheen de polders van om en bij de 200 kilometer. De rit brengt ons doorheen het desolate poldergebied achter Nieuwpoort, waarbij natuur en de rijke geschiedenis centraal staan.


Toeschouwers

Tijdens het weekend wordt Nieuwpoort-Bad volledig ingenomen door alles wat met wagens te maken heeft. Voor de rijders is de rondrit van belang, maar dat is lang niet alles wat het evenement te bieden heeft. Op de dijk tegenover de Barkentijn en in de omliggende straten is er het hele weekend animatie voor jong en oud.

Allereerst ziet u de deelnemers van de rondritten de start nemen en hun weg door Nieuwpoort verderzetten. Op de dijk vinden we een heus concours d´élégance, waarbij heel wat zeldzame klassieke voertuigen aanwezig zullen zijn. Ook toeschouwers met een passie voor moderne snelle wagens komen ruimschoots aan hun trekken met de static displays van de sponsoren, en de opgestelde dreamcars in de speciaal daarvoor voorziene pitlane. Verder zijn er doorheen Nieuwpoort ook nog verschillende gethematiseerde stands die uw interesse zullen wekken.


Alle gegevens