Zeeland Classic

29 april 2018 - 200 kilometer langs kreken, open landschappen en verlaten wegen.

Concept

De toeristische rondrit brengt jong en oud, via rustige wegen van Zeeland, voorbij enkele van de mooiste bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. De ongeveer 200 kilometer lange route brengt puur rijplezier, gekoppeld aan ongerepte stukjes natuur die iedereen zullen bekoren.

Deze rondrit is ontworpen om maximaal rijplezier te bieden voor elk type wagen en bestuurder. Er zijn bochtige secties, uitgestrekte natuurgebieden en weinig verkeer. Bovendien is er rekening gehouden met wagens met een beperkte bodemvrijheid. Hoewel de term "Classic" in de naam van de rondrit voorkomt, zijn uiteraard ook moderne wagens welkom. Motorrijders zijn ook welkom, maar hou er rekening mee dat je als bestuurder van een motorfiets vermoedelijk hinder kan ondervinden bij het navigeren met een roadbook.


Start

Het vertrekpunt van de Zeeland Classic leunt dicht aan bij onze hobby: het indoor kartcircuit te Eeklo. Yeti Eeklo ontvangt ons in zijn lounge met een drankje, waar de briefing en start zullen doorgaan. De deelnemers zijn er welkom vanaf 12.30. De officiële start volgt om 13.00 met de briefing en aansluitend de start van de eerste wagens. Op het terrein is bovendien een tankstation aanwezig, zodat de rondrit gestart wordt met een volle tank.

Adres:


De rondrit

Dit jaar brengt de Zeeland Classic ons langsheen de vele troeven van Zeeuws Vlaanderen. Beginnen doen we in eigen land, maar al snel ruilen we België voor een grote portie natuurpracht, kwalitatief asfalt en uitgestrekte gebieden. Gedurende de goedgevulde namiddag maken jullie kennis met de kreken, de kust en het binnenland van Zeeland. Hierbij besteden we vooral aandacht aan kleine afgelegen wegen, waarbij lintbebouwing slechts een vage herinnering wordt. Halverwege houden we halt met zicht op wat Zeeland typeert: water. Na de tussenstop gaan we verder op hetzelfde elan tot de volle 200 kilometer bereikt zijn.


Inschrijven

De inschrijvingen zijn beperkt op 50 wagens. De prijs bedraagt 30 euro per wagen met piloot en copiloot. Daarbij is een roadbook, drankje bij de start en een drankje bij de tussenstop inbegrepen.

Inschrijven gebeurt volledig via deze website. Vul het formulier in en even later krijg je een bevestigende mail met daarin de betalingsgegevens en alle informatie nog eens op een rijtje. Je bent pas definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld en de daarbij behorende bevestigingsmail.

Wanneer je betaling ontvangen werd doe je ook automatisch mee met de prijsvraag. Er zijn vijf kartsessies te winnen bij Karting Yeti. Als ingeschreven deelnemer krijg je daarvoor een extra mail een week voor de start.

Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk. Dit event is reeds voorbij.


Alle gegevens

  • Agenda: 29 april 2018 - 13.30
  • Locatie: Zeeland
  • Start: Yeti: Leopoldlaan 60, 9900 Eeklo
  • Prijs: 30 euro
  • Inbegrepen: Roadbook en drankjes voor jou en je copiloot
  • Rondrit: 200 kilometer / 4 uur