Noord-Frankrijk Light

8 november 2020 - 200km - Oldtimers & moderne wagens

De rondrit

UPDATE 29/10: Op woensdag 28/10 kondigde President Macron de noodtoestand af in Frankrijk. Het land ging opnieuw in lockdown met daarbij een verbod op niet-essentiële verplaatsingen. Hoewel onze rondritten ontworpen zijn om zo weinig mogelijk faciliteiten te gebruiken, kunnen wij ons event niet laten doorgaan zonder het wegennet te gebruiken. De rondrit wordt daarom verplaatst naar een latere datum. Wat deze datum precies wordt kunnen wij momenteel onmogelijk voorspellen gezien de aanhoudende Corona problematiek. Deelnemers die reeds ingeschreven waren worden op de hoogte gebracht van het uitstel, alsook van de nieuwe datum van zodra we deze zelf kennen. We geloven nog steeds dat een rondrit een van de weinige veilige activiteiten is die je kunt doen in deze donkere tijden, dus we betreuren het dat we deze beslissing moeten nemen.

De Coronacrisis vraagt inspanningen en aanpassingen van iedereen. Hierdoor zagen wij ons genoodzaakt diverse van onze geplande rondritten te annuleren of te verplaatsen naar 2021. Maar niet getreurd voor de autoliefhebbers, Openroads lanceert deze zomer en najaar een nieuw concept, de Openroads Light rondritten. Op deze manier zetten wij maximaal in op rijplezier, met minimale kans op besmetting. Onze Light rondritten zijn daarom steeds ontworpen om gereden te worden zonder verplichte horeca stops. We ruilen het terras voor een goodiebag met drank en versnaperingen voor onderweg.

Geniet van een waar vakantiegevoel tijdens de Noord-Frankrijk Light rondrit. Deze brengt jou langsheen de rollende heuvels en kanalen in het Franse departement Nord-Pas-De-Calais. Deze desolate regio herbergt heel wat verborgen driving roads en mooie natuurgebieden. De ongeveer 200 kilometer lange rondrit begint en eindigt in de buurt van Veurne. Tijdens de rondrit zijn mogelijke stopplaatsen aangegeven, maar in tegenstelling tot de normale situatie voorzien wij hier geen reservatie. Dit doen we om samenscholing te ontmoedigen en de groep gescheiden te houden. Tijdens de rondrit kan er uiteraard indien gewenst samengereden worden in groepjes, gezien dit geen bedreiging vormt omdat we in onze eigen wagens gescheiden zitten.


Drive-in

Het vertrekpunt van de Noord-Frankrijk Light rondrit ligt op een carpool parking in de buurt van de E40 in Veurne. De deelnemers zijn welkom in de Yokohama Drive-In tussen 12.15 en 13.30 voor het ophalen van hun roadbook en goodiebag. Na afhalen kan er meteen gestart worden, dit om groepvorming te vermijden.

Adres:

 • Carpool Veurne
 • Ieperse Steenweg
 • 8630 Veurne
 • Belgium
 • Kaart
Na de rondrit komen we hier opnieuw aan, rijder en bijrijder kunnen indien nodig aan de start afspreken en een wagen achterlaten op de parking gedurende het event.


Inschrijven

De inschrijvingen zijn beperkt. De prijs bedraagt 25 euro per persoon. Daarin zijn een roadbook, goodiebag en 200 kilometer plezier inbegrepen.

Inschrijven gebeurt volledig via deze website. Vul het formulier in en even later ontvangt u een bevestigingsmail met daarin uw betalingsgegevens en alle informatie samengevat. U bent pas definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld en ontvangst van de daarbij behorende bevestigingsmail.

Inschrijven is momenteel niet mogelijk omwille van de geldende lockdown in Frankrijk.


Samenvatting

 • Agenda: 8 november 2020 - tussen 12.15 en 13.30 vrije start
 • Locatie: Noord-Frankrijk
 • Start: Carpoolparking Veurne - Ieperse Steenweg, 8630 Veurne, Belgium
 • Prijs: 25 Euro per persoon
 • Inbegrepen: roadbook, goodiebag en 200km plezier.
 • Rondrit: 200 kilometer / 4 uur
Yokohama
Coyote Systems